maandag 30 april 2012

Knoalsternacht en vrijmarkt

Stadskanaal -
Ook dit jaar was er weer een grote Knoalsternacht in het centrum van Stadskanaal. En de daarop volgende dag de grote Vrijmarkt. Die leek dit jaar groter en voller met bezoekers die leuke koopjes wilden scoren dan vorig jaar. Mede door het mooie zonnige weer zal dat daar door gekomen zijn.

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events


Musselkanaal -
Het Oranje Comité Musselkanaal organiseerde op deze heerlijke relatief warme Koninginnedag een vrijmarkt in het centrum van Musselkanaal. Jong en oud konden hun handelswaar aan de vele bezoekers aanbieden. Voor de kinderen waren er divers spel activiteiten te doen en was er muziek op diverse plekken.

Foto's gemaakt door: Hendrik Buseman 
.

.



Foto's gemaakt door Ronny

.
Video

.

zondag 29 april 2012

Ballooning met para's Stadskanaal (update foto's)


Stadskanaal 29 April 2012 -
Zondagavond tegen 18:45 uur was er in stadskanaal op het voetbalveldje tussen de Dr. Kinglaan en Sportparklaan een luchtballon oplating. Een groepje mensen uit Stadskanaal en drie para's (parachutisten) plus de bemanning van Westerwolde Ballooning stegen daar op. In het verloop van de ballonvaart gingen de drie para's springen de maximale hoogte was 7600 ftp. Op dat moment dreef de ballon boven Veelerveen. Ze hebben zo'n 50 km gevaren. Hun topsnelheid was 68 km p.u. Dit zit op het Nederlands record. Op de luchtvaart scanner konden wij op de frequentie van de ballonvaart (122.2500 Mhz) meeluisteren. Volgens de berichten die wij konden ontvangen zijn de para's veilig geland. Na ongeveer een uur varen zijn ze bij Weener (D) geland.


Bij de volgende update komen hier nog foto's bij die door de mensen uit Stadskanaal zijn gemaakt die deze ballonvaart hebben gemaakt. Update zal wat later plaats vinden i.v.m. de Knoalsternacht en vrijmarkt in Stadskanaal.

Video beelden dhr. J. Tepper

Foto's gemaakt door: - Ronny - Regio-Events  + video en Niels
.

.
Video 

.
.

zaterdag 28 april 2012

DAKAR-truck bij Jumbo Stadskaaal

Stadskanaal 28 April 2012 -
Liefhebbers van de Dakar-rally konden zaterdagochtend tussen 9:00 - 9:45 uur hun hart ophalen bij Jumbo Stadskanaal aan de Poststraat. Daar stond een echte Dakar-racetruck voor aan de straat. Belangstellenden konden de truck op de foto zetten, de coureurs waren er niet bij, Wel werden fotokaarten met hun handtekening uitgedeeld. Om 9:45 uur vertrok deze truck richting de andere Jumbo vestigingen in de regio.

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events
.
.
.

donderdag 26 april 2012

Kunstwerken van Hans Mes geplaatst

Stadskanaal/Hoofdstraat -
Vandaag was het zover de nieuwe kunstwerken van Hans Mes een zeer bekende kunstenaar met werken over de hele wereld werden vandaag geplaatst aan de waterkant van de Hoofdstraat in Stadskanaal. Onder toezicht van de kunstenaar, die zelf ook mee hielp, werd het zeer voorzichtig geplaatst. Twee grote turf steken plus tekst en drie grote kruiwagens waar vroeger turf mee werd vervoerd met de kruiwagen zijn zo geplaatst dat ze als stoel gebruikt kunnen worden.
Op 10 mei word deze vernieuwde Hoofdstraat groots geopend.

VIDEO
.
.


zondag 22 april 2012

Twee nieuwe blogs in opbouw

Musselkanaal -
Hier even een stukje info over twee in opbouw zijnde blogs van twee personen uit Musselkanaal. Lees zelf maar waar het over gaat. Ik heb ze ook toegevoegd aan mijn Link Pagina onderaan.

Mijn nieuwe leven


Arnold is Back

Klik op de afbeeldingen voor de door link

zaterdag 21 april 2012

Fietstocht voor Julians Stichting


Stadskanaal/Refaja  – 
Medewerkers van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal hebben op zaterdag 21 april een fietstocht georganiseerd voor Julians Stichting in Stadskanaal. De fietstocht bestaat uit een 100 kilometertocht voor ‘racers’, een 60 kilometertocht voor mountainbikers en een 40 kilometertocht voor toerfietsers. Het startschot werd om 10.00 uur gegeven door Jacques d’ Ancona. Hij is ambassadeur van Julians Stichting. In totaal doen ongeveer 180 sportievelingen mee.


Hersentumor
Julians Stichting is opgericht door de familie, en enkele goede vrienden, van Julian Vlieghuis. Deze 11-jarige zoon van Jan en Margaretha Vlieghuis overleed in juli 2011 aan een hersentumor.Julians Stichting zamelt geld in dat wordt gedoneerd aan onderzoek naar hersentumoren bij kinderen. De fietstocht lever geld op doordat deelnemers inschrijfgeld betalen en sponsors schenkingen hebben gedaan. Zie voor meer informatie de website van de stichting.

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events
.
.

 

zondag 15 april 2012

MPF in Borger voor achtste keer daverend succes



Borger 15 April 2012 -

Gisteravond kwamen er rond de 7.000 feestgangers naar het Mega Piraten Festijn te Borger. Het terrein was vanaf half zeven al open, en het feest begon om acht uur en duurde tot 01:00 uur 's nachts. Er waren optredens van o.a. Jannes, Jan Smit, Evert Baptist en nog veel meer. * Zie stukje verslag op RTVStadskanaal. * Deze avond was voor vele feestgangers van het Nederlandse lied een geslaagde muziekavond. Op deze avond was er zoals nu bekend is 1 persoon aangehouden voor een vergrijp.

Persbericht:
BORGER – De politie heeft zaterdagavond op de Buinerstraat een 23-jarige man uit Barger Compascuum aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht dat hij een beveiliger bij een evenement meerdere malen had geslagen. De aanleiding is onbekend. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Foto's gemaakt door: - Ronny - Regio-Events
.

.

Live radioverslag door RTVS bij lentebeurs


Stadskanaal 15 April 2012 -
Tijdens de 2e dag van de Lentebeurs in het Pagecentrum op zaterdag 14 april hebben Robert Wijbenga en assistent Sebastiaan een liveverslag via de radio gedaan. Van 14:00 tot 17:00 uur waren wij (Ronny als soort cameraman voor zijn blog) aanwezig. Om het half uur werd Robert gebeld door BertJan Brinkman van RTVStadskanaal om een standhoud(st)er voor de microfoon hun produkt en belevenis te laten verwoorden over deze Lentebeurs en hoe men deze dagen ervaarden. Ook sprak Robert wat bezoekers aan om hun wat vragen te stellen over deze beurs. Het mag gezegd worden dat dit voor hun een geslaagde eerste Live radioverslaggeving voor RTVStadskanaal is geworden.

Robert bedankt voor deze mee loop middag, ook gelijk een mooi verslag voor mijn Regio-Events blog.

Foto's en video's gemaakt door: - Ronny - Regio-Events

Kleur en geluid zijn wat aan de mindere kant. Geluid door de lawaaiige omgeving.
.

.
Video deel 1

.
Video deel 2

.


vrijdag 13 april 2012

Radioverslaggeving vanaf de lentebeurs


Stadskanaal 13 April 2012 -
Een radioverslaggever van RTV Stadskanaal is zaterdagmiddag aanwezig op de grote lentebeurs die in het Pagecentrum wordt gehouden. Vanaf 14.00 uur (een uur eerder dan normaal) wordt er regelmatig in het programma de 'ZaterdagMiddagMix' contact gezocht met onze radioman in het Pagecentrum. Hij zal dan o.a. sfeerverslag doen en praten met bezoekers en standhouders.

Ronny van de blog's 112regioflits en Regio-Events zal die middag meelopen om foto's plus video te maken van de radioverslaggever in actie en natuurlijk ook van de Lentebeurs zelf.

PDF info folder ook de aanwezige deelnemers

Zaterdagmiddag is er ook aandacht voor het MPF in Borger
en speciale gast vanaf 17.00 uur in het middagmix-radiocafé
is Peter Gelling (fractie voorzitter van GBS).

woensdag 11 april 2012

Modeshow op Catwalk in Kanaalpassage




Stadskanaal 11 April 2012 -
Op woensdagavond 11 april waren alle winkeliers van de Kanaalpassage te Stadskanaal op de catwalk te zien. Deze lente-modeshow kreeg een muzikale begeleiding van Bert en Bert! Alle kleding winkels lieten jongens, meiden, mannen en vrouwen over de Catwalk lopen met de mode van deze lente. Er waren deze avond prachtige prijzen te winnen met als hoofdprijs een scooter! Daarnaast hadden alle winkels in de passage deze avond speciale aanbiedingen. De opkomst van de bezoekers was boven verwachting. Aan het begin van de avond was het drukker dan druk. Deze avond was van 18:30 tot 21:00 uur.

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events
.

.

.

dinsdag 10 april 2012

Klap tot Klaploop Msk-Stadsk

Stadskanaal 10 April 2012 -
De 22e editie van de Klap tot Klaploop vond plaats op maandag 9 april, 2e Paasdag. Hieronder een foto-overzicht en een video.

Foto's zijn gemaakt door: - Ronny- Regio-Events en Janny Yzer
Janny en Henk bedankt voor jullie foto's
.
Foto's Ronny

.
Foto's Janny Yzer

.
Video Ronny

.

zaterdag 7 april 2012

Energiewacht Tijd ritten Veendam - Pekela (video's)

Veendam/Pekela 7 April 2012 -
Foto overzicht van de Energiewacht Tour 2012 met activiteiten in Nw Pekela en de start van de tijdritten van Veendam.

Foto's en video's gemaakt door: - Ronny - Regio-Events
.

.
Video 1

Video 2

.

dinsdag 3 april 2012

Energiewacht Tour 2012 - 4 t/m 8 april


Stadskanaal 3 April 2012 -
Dinsdagavond even bij het Pagecentrum in Stadskanaal wezen kijken. Er werd gemeld dat er wat renners aanwezig waren met wat auto's en vrouwelijk wielrensters. Rabobank Cycling Team was aanwezig met een caravanbus en auto's inclusief veel wielrenners fietsen en wielrensters. Ook werden italianen, Belgen, Duitsers en Fransen gespot op deze parkeerplaats.

Terugblik van 2011: Energiewacht Tour 2011 in Sellingen start

Hier wat meer info over de 5 dagen die gereden worden:
(Bron tekst: Energiewachttour)
Het etappeschema van de Energiewacht Tour van 4 t/m 8 april is rond. De Energiewacht Tour is voor de rensters en ploegen een eerste stipje op de route naar de Olympische Spelen in Londen en het wereldkampioenschap in Limburg. Daarom heeft de organisatie een individuele tijdrit en een ploegentijdrit in het rittenschema opgenomen. Op woensdag 4 april vormt Appingedam met een individuele tijdrit de openingsetappe van de Energiewacht Tour 2012. Op donderdag 5 april is Bad Nieuweschans start- en finishplaats. De route voert ook over Duits grondgebied, waarmee de wedstrijd een nog internationaler tintje krijgt. Een dag later wordt de derde etappe verreden met start en finish in Midwolda. op zaterdag is die eer voor Winsum weggelegd waar een ochtendetappe wordt verreden. Op de zaterdagmiddag staat er een ploegentijdrit met start in Veendam en finish in Pekela op het programma. De slotetappe voert met de Meerstad - Slochteren Omloop door de gemeente Slochteren.

Het programma op zaterdagmiddag start in Veendam en finish in Pekela

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events
.

.
.

.