donderdag 29 december 2011

Somaliërs gaan toch in op aanbod IND, kamp Ter Apel opgebroken


Tentenkamp opgebroken Somaliërs 22:30 uur
Eerder vandaag vonden ze het nog een schijnoplossing, maar nu is de groep Somaliërs uit het tentenkamp bij Ter Apel toch ingegaan op een aanbod van de IND. De asielzoekers breken hun kampement op en overnachten in het dorpscentrum. Het bescheiden tentenkamp zal door de Somaliërs zelf worden afgebroken. In afwachting van hun nieuwe asielaanvraag zullen ze in elk geval de komende nacht kunnen doorbrengen in het centrum van het Groningse dorp.




Ter Apel 29 Dec 2011 –

Donderdagmiddag om 14.00 uur zouden de Somaliërs die sinds 2e kerstdag voor het aanmeldcentrum bivakkeren hun spullen en tenten gepakt moeten hebben en vertrokken zijn.
Hier is geen gehoor aan gegeven en nu hoopt de burgemeester van Vlagtwedde dat de uitgeprocedeerde asielzoekers alsnog zelfstandig gaan vertrekken. Het IND heeft ze een voorstel gedaan om opnieuw asiel aan te vragen, maar dit hebben ze afgewezen. Diverse mensen kwamen hout, dekkleden, slaapzakken, eten en drinken etc. brengen zodat ze het buiten droog en warm kunnen houden. Aan de eind van deze middag zou de burgemeester nog even polshoogte komen nemen en haar besluit voorleggen wat er op dat moment zou gaan gebeuren. Er was veel belangstelling voor interviews door diverse TV Media zenders.


Volg de rest bij de vele media die aanwezig waren over het verloop van deze situatie.


.
(Bron tekst: NOS) -
De burgemeester ontkende in het NOS Radio 1 Journaal dat de politie het kamp gaat ontruimen en zegt dat ze geen idee heeft wat er verder gaat gebeuren. "Ik ben niet uit op een ontruiming of escalatie. Ik had gehoopt dat de mensen zouden inzien dat er op dit moment geen sprake meer is van een onderhandelingssituatie en vrijwillig weg zouden gaan, maar ik weet niet wat er nu verder gaat gebeuren."

Inmiddels hebben zo'n 40 tot 45 mensen zich op het tentenkamp verzameld. De leider van de groep zei tegen de NOS dat de Somaliërs niet van plan zijn om weg te gaan. Hij is wel bang dat de politie komt, maar zei ook dat ze dan met z'n allen naar de gevangenis gaan. "Daar is het lekker warm, dat is beter dan hier."


VIDEO 1

Foto's en video's gemaakt door: - Ronny - Regio-Events en 112regiostadskanaal + video 1
.


Video 2 - Ronny -

.

woensdag 28 december 2011

In tentjes bivakkerende Somaliërs + ontruiming

UPDATE: Ter Apel 28 Dec 2011 -
ONTRUIMING TENTENKAMP TER APEL
Zojuist (28-12-2011) is op verschillende nieuwsberichten zenders het bericht verschenen dat de burgemeester Leontien Kompier van de gemeente Vlagtwedde overweegt het Somalische tentenkamp morgen te ontruimen. Deze groep moet donderdag 29 december om 14.00 uur zijn vertrokken. Dit alles i.v.m. veiligheid en de impasse waarin partijen zich nu verkeren. Tevens wil de PVV kamer vragen stellen over het aanbod van de IND , om opnieuw een aanvraag voor een
verblijfsvergunning van de Somaliërs in behandeling te nemen. Ze wil niet zeggen wat er gebeurt als de Somaliërs geen gehoor geven aan haar verzoek.
Donderdag 29 -12-11 ONTRUIMING DUS !!!!


Ter Apel 27 Dec 2011 -

Somaliërs protesteren voor uitzetcentrum
Een groep van 16 Somaliërs heeft een tentenkamp neergezet vóór het uitzetcentrum in Ter Apel. De groep illegalen is wanhopig op zoek naar woonruimte, want een terugkeer naar Somalië is niet mogelijk. De actie is bedoeld om een oplossing te forceren. De Immigratie- en Naturalisatiedienst, de IND, die verantwoordelijk is voor het uitzetbeleid, zegt dat deze groep Somaliërs onderdak is aangeboden, maar dat hebben ze geweigerd. De reden hiervoor is dat het ging om een aanbod tot eind van dit jaar, terwijl de Somaliërs een structurele oplossing willen.

(Bron tekst: RTVNoord)

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events
.

.
.

.

Gratis oliebollen van Skyradio

Stadskanaal 28 Dec 2011 –
Skyradio gaf woensdag tussen 11:00 en 13:00 uur oliebollen weg omdat zij in het noorden weer goed te ontvangen zijn. Er zijn tijdelijke zenders geplaatst in Zwolle, Smilde, Stadskanaal en Hoogeveen. Lang zullen deze zenders er niet staan, want de zendmast in Hoogersmilde zal versneld worden herbouwd. Iedereen die langs kwam kreeg een gratis zakje met 4 oliebollen er in.

VIDEO 1


Foto's zijn gemaakt door: - Ronny - Regio-Events en 112regiostadskanaal + video 1
.

.
.
Video 2 - Ronny -

.

zaterdag 24 december 2011

vrijdag 16 december 2011

Lege statiegeld flessen inzamelen - Kerstbus -


Stadskanaal 16 Dec 2011 -
De Coca Cola kerstbus voor: Doneer hier je statiegeld voor Serious 3FM Request was vrijdagavond in de wijk Maarsveld. In de Dopheideweg en Gagelweg ging 1 kerstvrouw en 2 kerstmannen bij de bewoners langs de deuren om statieflessen in te zamelen. Dit werd natuurlijk vrijwillig gedaan door de bewoners die aan deze actie wilden mee werken. De opgehaalde lege statiegeld flessen zullen worden ingeleverd en het totale bedrag word gedoneerd aan Serious 3FM Request.

Foto's zijn gemaakt door: - Ronny - Regio-Events en Mediastadskanaal
.

.

woensdag 14 december 2011

Nieuwe brug over kanaal geplaatst

Stadskanaal 13 Dec 2011 -
Dinsdag heeft er een grote plaatsing plaats gevonden in de Hoofdstraat in Stadskanaal. Een metaalbedrijf en groot vervoer met kranen van het bedrijf Mammoet hebben de nieuwe brug over het kanaal geplaatst. Het was nog een heel secuur werkje om dit te kunnen plaatsen ivm de zware storm die nog aardig te keer ging op deze dag. Maar het is ze gelukt.

VIDEO

Foto's en video gemaakt door: Mediastadskanaal

Zie voor meer foto's op: Reconstructie Hoofdstraat
Blog van en door Jan en Ronny


dinsdag 6 december 2011

Piet Paulusma en Beste Buur Wubbina Appeldorn


Stadskanaal 6 Dec 2011 -
In de afgelopen weken gingen buurtsupermarktketen Spar en Buurtlink.nl op zoek naar de ‘beste’ buurman of -vrouw van Nederland. Iedereen kon via de website www.bestebuur2011.nl zijn of haar favoriete buur nomineren. Er zijn uiteindelijk ruim 700 buren genomineerd en duizenden stemmen uitgebracht. De jury heeft uit de drie genomineerden met de meeste stemmen Wubbina Appeldorn (43) als winnaar gekozen. Zij werd op dinsdag 6 december om 17.00 uur in het gemeentehuis van Stadskanaal gehuldigd.
(Tekst bron: RTVStadskanaal ...... lees meer )

In de avonduren van deze dinsdag was ook Piet Paulusma aanwezig met zijn weerberichten voor HartvanNederland van de zender SBS 6. In en voor het gemeentehuis van Stadskanaal werden live opnames gemaakt voor de weersverwachtingen in de uitzendingen op 19 en 20:00 uur. In de laatste editie uitzending van HVNL werd de opgenomen opname vanuit het gemeentehuis met in het bijzijn van de Beste Buur van Stadskanaal 2011 Wubbina (Ina) Appeldorn en aanwezigen uitgezonden.

Foto's gemaakt door: - Ronny - Regio-Events + video en Mesecure en ingezonden
.

.
.

.
Buurtlink TV: Beste Buur 2011 Wubbina Appeldorn

.

vrijdag 2 december 2011

Opening FunCenter De Oude Fabriek


Stadskanaal 2 Dec 2011 -
In Stadskanaal werd vrijdagmiddag 2 december om vier uur de deuren geopend van De Oude Fabriek. Dit FunCenter is gevestigd in het voormalige Philips-complex in Stadskanaal aan de Kathodeweg 1. Bij de opening was nog niet alles in gebruik. In eerste instantie ging men open met kartbaan, lasergame en kartcafé/eetcafé. Later medio 2012 zal het helemaal in orde zijn en er word dan een datum geprikt voor de Officiële opening.

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events
.

.
.

.